Design

Visuele identiteit

Je weet wie je bent. Je weet waar je voor staat. Je weet wat je wil uitstralen.

Jij bent klaar voor de volgende stap en dat is het creëren van een visuele identiteit, oftewel een huisstijl.

Identiteit en imago gaan hand in hand.

Identiteit is alles wat je als bedrijf wilt uitstralen en je imago is hoe jouw publiek je ziet. Handig om zowel je identiteit als je imago op dezelfde lijn te hebben.

Waar bestaat 
een huisstijl uit? 

Een huisstijl bestaat o.a. uit de volgende elementen:

  • Logo
  • Briefpapier templates (Word en PowerPoint)
  • Folder en brochures
  • Social media beeldbank
  • Visitekaartjes
  • Website
Brandbook 

Om de huisstijl en vormgeving van je merk goed in de praktijk tot uiting te laten komen, is het verstandig te kiezen voor een brandbook; ook wel huisstijlregelementenboek genoemd. Een brandbook is met name handig wanneer je werkt met een team waarbij vele handen het merk vertalen naar marketinguitingen. Iedere creatieveling interpreteert een huisstijl weer anders. Door de richtlijnen omtrent vormgeving helder vast te leggen in de vorm van voorbeelden in een brandbook, voorkom je vrije interpretatie van o.a. kleur- en logogebruik. De elementen welke in een brandbook beschreven staan zijn: naam, logo, typografie, kleur, fotografie, compositie, patroon, materiaal. De toepassing van deze elementen kunnen zowel voor online- als offlinegebruik worden beschreven.

Voor wie?

Professioneel 
van start

Als startende ondernemer zit je boordevol ideeën. Tijd en creativiteit is vaak je vijand. Je wilt gewoon beginnen met waar je goed in bent. Maar je wilt de wereld ook vertellen wat je te bieden hebt. Wanneer je vanaf de start al een krachtig beeldmerk hebt staan wordt het vertellen van jouw verhaal alleen maar leuker! Je laat vanaf het begin mooie dingen zien en je straalt professionaliteit uit.

Rebrand 
je business

Is jouw merk toe aan een opfrisser of een totale rebranding? Waar begin je dan? Laat mij met je meekijken en onderzoeken op welke vlakken vernieuwing een positivieve bijdrage aan jouw business kan leveren. Een belangrijk aspect hierbij is je doelgroep. Wie is je huidige doelgroep? En is deze doelgroep ook jouw ideale klant?